Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Stadsvandringar i Stockholm

Vandra i Stockholm med en auktoriserad turistguide

Upplev Sveriges huvudstad, Stockholm!

Besök Sveriges huvudstad, Stockholm.
Att ha med en guide ger dig mycket mer än att gå runt med Wikipedia och GPS. Boka en 60 minuters Stockholms-vandring i Gamla stan med fokus på Stockholms historia och medeltiden, eller en guidning om det blodiga Stockholms historia eller någon av våra andra stadsvandringar. För att boka gå nedanför dessa texter och klicka på “Stadsvandringar i Stockholm”. 

En Stockholmsvandring – de dödsdömdas sista resa 1h.
Gå på samma vandring som de dödsdömda gick på i Stockholm, från fängelset i Gamla stan till galgbacken ute på söder. Vi passerar b.la krogplatsen Sista supen, där ett glas med den dödsdömdes namn ställdes i ett skåp för allmän beskådan, och andra viktiga platser på vägen.
På denna vandring får du höra mera om bödeln och rackaren, anatomiska skådespel med de avrättade samt om magi och folktro kring galgbacken och de dödas kvarlevor mm. Samling vid Gamla stan utanför Nobellmuseets trappa.

Häxeri, pestutbrott och ond bråd död – en Södermalmsvandring 1h.
Hör om häxor och “det stora owäsendet” 1676-77, upplev pesten på 1700-talet då likgroparna på Södermalm stod öppna. Besök platsen för kolerakyrkogården samt avrättningsplatsen och hör om olika typer av tukthus och arbetsinrättningar där de döda som inte kunde betala sin egen begravning hamnade i anatomernas klor på Karolinska.
Välkommen tillbaka i tiden till ett mörkare Stockholm!
Samling på Kornhamnstorg i gamla stan där vandringen börjar.

 

Stockholms historiska highlights – en stadsvandring i Stockholm
Längd: 90min
Startplats: På trappan utanför Nobel-museet.
Upplev Sveriges huvudstads unika historia. Hör om slottet, tyska kvarteren i Stockholm, riddarhuset och Riddarholmskyrkan som en gång innehöll munkar i ett av två Stockholmskloster.
Boka en historisk vandring genom seklerna tillbaka i historien i Sveriges huvudstad Stockholm. Du kommer bli guidad av en kunnig guide på området och kan beställa specialturer likväl som att ta en av de stadsvandringar som finns i vårt ordinarie sortiment.

Medeltidens Stockholm – en stadsvandring i Gamla Stan
Tid: 60 min
Plats: Mötesplats vid högra sidan av Nobelmuseets trappa.
Hör om huvudstadens medeltida historia, vandra i Gamla Stan med oss. Upplev medeltidsstaden med bevarande medeltida gatunätverk. Låt oss fylla ditt sinne med dess dofter och ta dig tillbaka genom århundradena till 1200-talets Stockholm.
Upplev och hör om stadens äldsta historia, om Birger Jarl och medeltidsstadens specialiseringar av olika typer av hantverk. Vi tar en stadsvandring genom Gamla Stan samt besöker Mårten Trotzigs gränd, endast 60 cm, platser där det markerats vart resterna av det gamla klostret låg och mycket mer.

Specialtur –  Stockholms blodiga historia
Hör om det makabra, blodiga Stockholm. Om mord, spöken och bränder, pestutbrott och slaveri.
Tid: 60 minuter
Mötesplats: vid trappan utanför Nobelmuseet.

Transporterad privat-tur ink. Vasamuseet 3h
Vi har också en transporterad Stockholmstur i bil 3h som inkluderar Vasamuseet, stadsvandring i Gamla Stan och en sightseeing rundtur i bil.

Boka din Stockholmstur idag!

Stockholm Old Town street With Visitor
a person in a dark room

Upplev Stockholms historia med oss