Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Stadsvandringar Stockholm - en samlingssida

Upplev Gamla Stan och Stockholms spännande historia - möt medeltidsmänniskan, hör riktiga livshistorier och upptäck den begravda staden under gatorna.

Snabbinformation

Besök det medeltida Stockholm via en spännande stadsvandring i Gamla Stan, det blodiga Stockholm eller varför inte en stadsvandring om mörk folktro och folktroväsen? Besök Helvetet där bödeln bodde, hör om äktenskapsbråket till och med Ärkebiskopen blev inblandad i, vandra genom den smalaste gränden i Stockholm och mycket mer än så!  Tillsammans befolkar vi Stockholms medeltid och innerstad genom vad gatunamnen, gränderna och de gamla kartorna. Boka din stadsvandring nu!

Vuxen 16+ år
kr240
Ungdom 10-15 år
kr180
Barn 9 år eller under
kr50

Upptäck Stockholms medeltida kärnas spännande historia!
___________________________________
Priser för vandringarna i Stockholm

–  Vuxen (16+ år): 240kr
–  Ungdom (10-15 år):  180kr
–  Barn (9 år & under):  50kr
___________________________________
Minst två st krävs för att boka. Familjerabatt erbjuds om tre ur samma familj bokar.

___________________________________
Tidsmängd
60 minuter
___________________________________
Mötesplats
Utanför Nobelmuseets huvudingång vid Stora Torget, på den högra sidan av trappan in till museet.
___________________________________
Turbeskrivning
Specialtur – Stockholms blodiga historia
Hör om det makabra, blodiga Stockholm. Om mord, spöken och bränder, pestutbrott och slaveri.
Tid: 60 minuter
Mötesplats: vid trappan utanför Nobelmuseet.

________________________________
Turbeskrivning
Medeltidens Stockholm – en stadsvandring i Gamla Stan
Tid: 60 min
Plats: Mötesplats vid högra sidan av Nobelmuseets trappa.
Hör om huvudstadens medeltida historia, vandra i Gamla Stan med oss. Upplev medeltidsstaden med bevarande medeltida gatunätverk. Låt oss fylla ditt sinne med dess dofter och ta dig tillbaka genom århundradena till 1200-talets Stockholm.
Upplev och hör om stadens äldsta historia, om Birger Jarl och medeltidsstadens specialiseringar av olika typer av hantverk. Vi tar en stadsvandring genom Gamla Stan samt besöker Mårten Trotzigs gränd, endast 60 cm, platser där det markerats vart resterna av det gamla klostret låg och mycket mer.

________________________________
Turbeskrivning
Medeltida skräck, odöda och mörk folktro 90min – en stadsvandring
Tid: 90 min
Plats: Mötesplats vid högra sidan av Nobelmuseets trappa.
Hör om mörk folktro, Stockholms stads mörkare historia och olika folktroväsen. Upptäck skyddsmagi, hur de döda kunde väckas ur sina gravar och komma till liv under medeltiden och om pestens intåg till Sverige. Upptäck kärleksmagi och dödsväsen som Myrlingen, varelser som skogsrået, det mörka sjörået, Näcken, bäckahästen, tomten och mycket mer än så.
___________________________________
Turbeskrivning
En Stockholmsvandring – de dödsdömdas sista resa 1h.
Gå på samma vandring som de dödsdömda gick på i Stockholm, från fängelset i Gamla stan till galgbacken ute på söder. Vi passerar b.la krogplatsen Sista supen, där ett glas med den dödsdömdes namn ställdes i ett skåp för allmän beskådan, och andra viktiga platser på vägen.
På denna vandring får du höra mera om bödeln och rackaren, anatomiska skådespel med de avrättade samt om magi och folktro kring galgbacken och de dödas kvarlevor mm. Samling vid Gamla stan utanför Nobellmuseets trappa. Tid 60min.
___________________________________
Turbeskrivning
Häxeri, pestutbrott och ond bråd död – en Södermalmsvandring 1h.
Hör om häxor och “det stora owäsendet” 1676-77, upplev pesten på 1700-talet då likgroparna på Södermalm stod öppna. Besök platsen för kolerakyrkogården, avrättningsplatsen och hör om olika typer av tukthus och arbetsinrättningar där de döda som inte kunde betala sin egen begravning hamnade i anatomernas klor på Karolinska sjukhuset.
Välkommen tillbaka i tiden till ett mörkare Stockholm!  Samling på Kornhamnstorg i gamla stan där vandringen börjar. Tid 60min.

___________________________________
Stockholms historiska highlights – en stadsvandring i Stockholm
Längd: 90min

Startplats: På trappan utanför Nobel-museet.
Upplev Sveriges huvudstads unika historia. Hör om slottet, tyska kvarteren i Stockholm, riddarhuset och Riddarholmskyrkan som en gång innehöll munkar i ett av två Stockholmskloster.
Boka en historisk vandring genom seklerna tillbaka i historien i Sveriges huvudstad Stockholm. Du kommer bli guidad av en kunnig guide på området och kan beställa specialturer likväl som att ta en av de stadsvandringar som finns i vårt ordinarie sortiment.