Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

3 öar på en tur – Södermalm, Gamla Stan, Skeppsholmen

Bland Häxor, pestoffer, 1800-talsprostitution och soldater

Snabbinformation

Vuxen 16+ år
kr1350
Ungdom 10-15 år
kr350
Barn 9 år eller under
kr200

Upptäck 3 öar i en tur

Besök tre öar på samma stadsvandring; Skeppsholmen, Gamla stan och Södermalm.
Du kommer få en bra förståelse för hur Stockholm har växt fram och hur olika alla tre öarna har varit: Södermalm som låg utanför stadens murar och därför räknades till landet och med restriktioner kring handel och byggnadsmaterial som inte utvecklades förrän 1850 när järnvägen kom.
Den mittersta ön fina medeltida kvarter, där bödeln bodde i Helvetet, Stockholms blodbad ägde rum på Stortorget och där tyskar, ljudar och ryssar trängdes i det tyska kvarteren av Gamla stan.
Den sista ön var den hemliga militär-ön Skeppsholmen där flottan höll till och lämnade så sent som 1979. Här trängs byggnader från militärtiden kvar och tiden då civila inte fick vistas på ön och all aktivitet var hemlig trotts att ön är synlig från större delen av Stockholm. Du får höra mera om ön, dess soldater och egna lilla samhälle av krogar, kaserner och hantverkare som tillhörde armen. På denna trevliga stadsvandring möter du allt ifrån handelsmän, häxeri, slaveri, prostitution, när pesten kom, om vanligt folks livsvillkor och mycket mer än så.

Turinformation
Tidslängd: Denna stadsvandring är 3h.
Mötesplats är utanför Scandic Malmen på Medborgarplatsen på Södermalm.
Minst två personer behöver boka för att denna stadsvandring ska köras.