Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

De dödas julotta och annan folktro kring jul – en julvandring 1h

Snabbinformation

Adult Ages 16+
kr265
Youth Ages 10-15
kr135
Child Ages 9 & Under
kr100

De dödas julotta, vedträn, stjärntåg och annan folktro kring jul – 60min

Välkommen till de dödas julotta, bakgrunden till Lucia och andra jultraditioner. Hör om ursprunget till jul, vikingarnas Jól, och märkliga traditioner som Staffansritten och den tända Adventsljusstaken så de döda hittar hem.

Upptäck hur julgranen kom till Norden och julgransdekorationernas intåg, om 1500-talets stjärnspel med Herodes och barnamorden, hur du kunde busa med din arbetsgivare och varför ett vedträ med snöre och en taskig vers var det enda du kunde få kring jul.
Denna specialvandring är endast aktiv att boka omkring tiden för Lucia och Jul! Boka din plats idag.
Företag och grupper är välkomna att boka mot faktura och då mailar ni [email protected] eller ringer 0766457075.

Julvandringen i Vallentuna är ett datum i år och startar vid Vallentuna kyrka kl. 19.30 den 11 december.  Välj datum i kalendern för att förboka denna.

I Stockholm går julvandringarna i samarbete med medeltidskrogen Sjätte tunnans julbord och bokar du ett julbord där får du en rabattkod till Sweden History Tours julvandring.

Har du redan bokat julbord där finns en rabattkod att hämta som ger dig billigare biljetter. Är du osäkert på ert antal så kontakta så kan vi boka julvandringen nu och fixa fakturering efter guideturen när ni vet antal.

Tider och datum för julvandringarna i Stockholm:
Julvandringen startar utanför Sjätte tunnans lokal på Stora Nygatan 43. Vi rör oss genom gamla stans mysiga gränder där du får höra om julen förr och dess olika traditioner i folktron.

Tiderna som gäller är 24nov-23dec alla datum utan söndag och måndag, och första torsdagen, med starttid. kl. 17.30 för julvandringen.
Avslutning sker utanför Sjätte Tunnan så de som bokat julbord kommer i tid till julbordet. Även de som inte bokat julbord är välkomna att boka julvandringen.
Fredagarna den 3, 9 och 16 december är det starttiderna kl. 16.00 och 19.00 som gäller bortsett från 25 november. Söndagar ledigt men kan bokas för grupper och företag mot förfrågan även utanför dessa tider.

Är du en grupp och vill boka vid andra tider/platser som ex. Vallentuna, Uppsala eller Norrtälje eller vill betala med faktura, maila [email protected] med din förfrågan.

I Vallentuna går turen kl. 19.30-20.30 den 11 december. Här börjar turen utanför Vallentuna kyrka och rör vi oss runtomkring området där och kvarnen.

Datum: 11 december kl. 19.30 i Vallentuna. Övriga datum och tider är i Stockholm med start vid Stora Nygatan 43.

Pris: 220kr per vuxen 16+ år, 100kr för 10-15åringar och 80kr för barn 9 år eller under.

Boka din plats idag; boka på hemsidan eller ring 0766 457075 eller maila [email protected]