Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Olika ej kategori-anpassade guideturer!

Se Åland samt andra intressanta guidade turer

Utforska Sveriges spännande historia med oss!
Företaget erbjuder guidade turer som inkluderar ett 30-tal olika platser i norra Stockholm!
På denna sida ser du de guidade turer som är möjliga att boka men inte passar in under antingen Uppsala, Stockholm, Sigtuna eller är inom Vallentuna kommun. Tunaborgen i Åkersberga erbjuds bara via email i nuläget.

Maila gärna oss om du har frågor eller funderingar. Annars klicka runt på de spännande guideturer som du ser här nedanför.
Kontakta även om du undrar över någon turs tillgänglighet. Starttiderna och datumen som är flexibla och anpassningsbara. Hör också av er om du undrar över tur-upplägg eller om vi kan guida på en specifik plats du inte ser nämnd på vår hemsida.

Dessa i textform nedanför erbjuds men finns ej bokningsbara för tillfället (se nedanför dessa för att se de bokningbara alternativ som finns uppe nu)

Tunaborgen i Åkergsberga – Besök spännande källarvalv! (bokning via email)
Tid: 30min-1h.
Hör om Tunaborgen, en av Uppsala tre ärkebiskopsborgar. Vi besöker källarvalven och hör om medeltidens liv och borgar i stort. Du ser två av bilderna på sidan illustrera Tunaborgens källare.

Kungamördaren Anckarströms Lindö – en vandring runt Lindö (bokas via email)
Tid: 30min-1h.
Följ med på en spännande historisk vandring där du får lära dig om 1700-talet, Gustav III och hans mördare riddaren och högvälborne Herr Jacob Johan Anckarström.
Vi vandrar runt Lindös 1700-talsgods och de historiska sevärdheter som står att finna i anslutning till godset. Under vandringen får du höra om 1700-talets Sverige, gårdens mest berömde ägare Jacob Johan Anckarström, kanske mest känd som baneman till Kung Gustav III av Sverige.
Hör om Lindö gårds historia, om 1700-talet, om skvallret vid Johan III:s hov, om vikingakvinnan Astrid som reste en sten efter sin son och man och besök gravfältet strax intill gården.
Vandringen erbjuds som en del i ett samarbete med Lindö hotell och konferens.

Transporterad tur – Besök Vendeltidens största platser (Bokas via email)
Tid: 5 – 6h
Startplats: Valfritt alt. Uppsala eller Vallentuna eller Stockholm
Dyk ned i en tidsperiod (550-800 e.kr) som förtjänar att bli lika känd som Vikingatiden!
Boka en Vendeltida heldagstur och hör mera om Mälardalen under 550-800 e.kr.

Turen kan köras i bil eller buss beroende på gruppstorlek. Välkommen på en guidetur som utforskar de stora och extremt rika vendeltida centralplatser och de män och kvinnor och bodde där. Fokuset ligger på de centralplatser som finns i närheten av Uppsala. Denna tur kan bokas via en email-förfrågan.

Stoppen på turen är guidningar av en på området kunnig guide vid

Gamla Uppsala
Valsgärde
Vada sjökullar, Vada Vallentuna kommun.
Nordians hög vid Ås-Husby, Upplands Väsby kommun.
och ett besök vid Valsgärdes fynd i museum Gustavianum (stängt under 2020 för renovering),

a group of people walking on a grassy hill
P1260278
P1260414

Boka en av de ej kategorianpassade historiska turer som erbjuds!

Från kr320

Få platser är så ikoniska som Gamla Uppsala med Sveriges största gravhögar. Bäst förstår du platsen genom en guidning som bygger upp långhusplatåerna, går igenom gravarnas spännande fynd mm. Se stolpraden framför dig lyssnande till den passionerade guidens berättelser medan du utforskar Vendeltidens och Vikingatidens mäktigate gravfält!