Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Halloweenspecial

Upptäck blodiga helgonhistorier och kusliga folktroväsen

Adult Ages 13+
kr185
Child Ages 12 & Under
kr85

Halloweenspecial 75min – Alla Helgons Blodiga Vandring. Kusligt välkomna!!

Möt den mörka folktron, blodiga helgonlegender, och mardrömsväsen kring halloween och Allhelgona. Upptäck bakgrunden till Halloween-firandet och Allhelgona. Möt Medeltida blodiga helgonlegender, medeltida mystik med tron på ädelstenar som stoppar gift mm. Denna spännande vandring passar både vuxna liksom barn från 7 år.

FÖR ATT VÄLJA 1 NOV KLICKA TILL NÄSTA KALENDERMÅNAD.

I denna Halloweenspecial till skräckvandring får du också reda på olika mörka folktroväsen, b.la Nattramn och Maran och Gloson, inte tidigare upptagna i “Medeltida skräck och mörk Folktro-vandringen” i en vandring med skräcktema och bloddrypande helgonlegender.
Upptäck bakgrunden till de olika traditionerna under denna speciella helg.

Plats: Uppsala, Stockholm och Vallentuna (olika tider och datum). I Vallentuna samlas vi vid kvarnen intill Kvarnbadet i Vallentuna och rör oss i området runt vattnet, kvarnen mm. I Uppsala stad samlas vi vid Riddartorget och rör oss i området runt domkyrkan. I Norrtälje kommer samlingsplats snart. Se tider och datum nedan.

Denna tur är en specialvandring av Sweden History Tours, endast aktiv runt halloween, med fokus på halloween och blodiga medeltida helgonhistorier.

Pris: 185kr per person, barn 12 år eller under 85kr per person.
Förboka gärna din plats, via sms 0766457075 eller email [email protected] eller hemsidan, då det är begränsat med platser, eller kom spontant och köpa din biljett vid starten av turen om det ej står FULLT bakom tiden.

Säkerhet /covid19 Uppsala, Norrtälje och Vallentunas turer blir av och guiden har röstförstärkare för att gästerna ska höra och alla ska kunna hålla avstånd. Turen är utomhus. Begränsat antal besökare.

Guiden kommer påminna om att hålla er i respektive grupp ni kom med. Vi går bara där det är gott om plats för att undvika trånga utrymmen där det riskerar att klumpa ihop sig.

Datum/tider
Uppsala (Samling vid Riddartorget i Uppsala) – allhelgonahelgen
29 oktober kl. 19.00 – 20.15
30 oktober kl. 19:00 – 20:15
31 oktober kl. 19.00 – 20:15
3 november kl. 19.00-20.15

Vallentuna, strax norr om Stockholm (Samling vid kvarnen vid Kvarnbadet i Vallentuna)
30 oktober kl 19:00 – 20:15
31 oktober kl 19.00 – 20:15

Norrtälje (samlingsplats och datum kommer snart)
30 oktober kl 17.00 – 18.15 
31 oktober kl 17.00 – 18.15 

Övriga höstlovsaktiviteter, den barnvänliga guideturen medeltida skräck och mörk folktro. Samling kvarnen vid kvarnbadet i Vallentuna eller Riddartorget i Uppsala.
Kommande datum för Vallentuna och Uppsala.

(FÖR ATT VÄLJA 1 NOV KLICKA TILL NÄSTA KALENDERMÅNAD)