Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Guidad stadsvandring på Södermalm - Häxeri, pestutbrott och galgbacken

Om ond bråd död

Snabbinformation

Adult Ages 16+
kr285
Youth Ages 10-15
kr150
Child Ages 9 & Under
kr50
Om du betalar med kreditkort tillkommer 6% bokningsavgift Undvik bokningsavgift: Betala till företagets SWISH Kontakta 0766 457 075 eller info@swedenhistorytours.se

En vandring om Södermalms historia

Välkommen till en vandring om Södermalms historia. Hör om hur järnvägen och Södra station utvecklade stadsdelen, när Medborgarplatsen var en sjö utanför stadens murar och hör om fattigt folk, fiskade och bönder. Också kusligt välkomna på en spännande spökvandring på en av Stockholms vackrare platser. En del av turen fokuserar djupare på Södermalms mörkare historia, på häxprocesserna och olika mardrömsväsen knutna till häxorna.
Upptäck mörka folktroväsen skapade via förbannelser och svart magi. Hör om kyrkans beskyddare kyrkgrimen, den stora Katharina–branden, Bellman som bott i närheten av Slussen, folktrons hälsoriter och om Södermalms mörka historia där b.la. pesten, galgbacken och Mäster Mikael väntar.
Välkommen med på en spännande vandring på Södermalm. Bland vackra stämningsfulla 1700-talshus i trä vandrar vi från Medborgarplatsen och Mossebacke torg till området runt Katharina kyrka. Passa på att upptäcka en ny, spännande stadsvandring med en mörkare twist av Stockholms historia på denna spökvandring i vacker miljö.

Följ med tillbaka till ett mörkare Stockholm!

Minst 3 vuxna krävs för att turen ska bli av.
Om turen får för få bokade gäster kontaktar vi dig för nytt datum.
Tillägg för privat tur är också möjlig om så önskas.

Har du ett slutet sällskap eller en företagsgrupp?
Vi kan anpassa turen så den passar just ert behov och anordna tillägg såsom restaurang eller transport.

Hör av dig till oss om du har några frågor eller vill boka grupp.
Telefon: 0766 457 075
Email: info@swedenhistorytours.se