Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Guidad stadsvandring på Södermalm – Häxeri, pestutbrott, galgbacken och ond bråd död

Snabbinformation

Adult Ages 16+
kr265
Youth Ages 10-15
kr180
Child Ages 9 & Under
kr100

En vandring om Södermalms historia, 1h

Välkommen till en vandring om Södermalms historia. Hör om hur järnvägen och Södra station utvecklade stadsdelen, när Medborgarplatsen var en sjö utanför stadens murar och hör om fattigt folk, fiskade och bönder. Också kusligt välkomna på en spännande spökvandring på en av Stockholms vackrare platser. En del av turen fokuserar djupare på Södermalms mörkare historia, på häxprocesserna och olika mardrömsväsen knutna till häxorna.
Upptäck mörka folktroväsen skapade via förbannelser och svart magi. Hör om kyrkans beskyddare kyrkgrimen, den stora Katharina–branden, Bellman som bott i närheten av Slussen, folktrons hälsoriter och om Södermalms mörka historia där b.la. pesten, galgbacken och Mäster Mikael väntar.
Välkommen med på en spännande vandring på Södermalm. Bland vackra stämningsfulla 1700-talshus i trä vandrar vi från Medborgarplatsen och Mossebacke torg till området runt Katharina kyrka. Passa på att upptäcka en ny, spännande stadsvandring med en mörkare twist av Stockholms historia på denna spökvandring i vacker miljö.
Välkommen tillbaka till ett mörkare Stockholm!
Samlingsplats är på Mossebacke torg vid statyn systrarna. Boka din plats idag!