Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Stadsvandring Uppsala universitet - Djävulskontraktet, silversleven och arkitektkonkursen

Upplev Sveriges äldsta universitets annorlunda historia!

Snabbinformation

Upplev Nordens äldsta universitets annorlunda historia; hör om grundandet för att vara bättre än danskarna, brutala studenhyss under 1600-talet, universitetet som en stad i staden med egna domare, fängelser, polis, hantverkare mm och studenten på 1700-talet som skrev kontrakt med djävulen

Vuxen 16+ år
kr285
Ungdom 10-15 år
kr150
Barn 9 år och under
kr50
Om du betalar med kreditkort tillkommer 6% bokningsavgift Undvik bokningsavgift: Betala till företagets SWISH Kontakta 0766 457 075 eller info@swedenhistorytours.se

Upplev Uppsalas universitetshistoria!

___________________________________
Vad säger andra om turen?
Mari Flodhag skriver på Sweden History Tours Google-sida (5 stjärnor)
Vi fick guidning av Uppsala universitet med omnejd . Vi mötte vår guide Jonathan på Riddartorget som var lätt att hitta. Jonathan visade sig vara kunnig och engagerad. Han var lyhörd för frågor vi kom med och genom hans professionella guidning fick historien liv igen!
Eftersom vi var så nöjda med den guidningen bokade vi en visning av Gamla Uppsala . Jonathan var flexibel med dag och tid. Han visade återigen prov på stor historiekunskap och förmåga att levandegöra det förgångna. Ett stort plus också att han var så trevlig! Vi rekommenderar honom å det varmaste!
___________________________________

Stadsvandring – Uppsala universitets historia
Vi vandrar runt centrala Uppsala med ett fokus på de byggnader, professorer och studenthyss som finns bevarade. Hör om Celsius, Rudbeck och Linné samt den student som ingick kontrakt med djävulen själv.

Du får höra allt ifrån det brutala 1600-talets studentinvigningar, den professor som ryktades sälja uppsatser till studenterna och hur fejden mellan Danmark och Sverige gav Uppsala sitt universitet. Du får även höra hur det kom sig att universitetet fick köpa tillbaka en gåva från kungen av en av universitetets byggmästare.

Hör om Uppsala universitet som en stad i staden, och den dåliga gemenskapen mellan studenter och stadens borgare. Hör om hur studenter fångades av polisen tvingades lämnas till domkyrkans domare och mycket mer.
Upplev det och mycket mer under vår vandring genom Uppsala universitet från dåtid till nutid.

Uppsala universitet, Anno Domini 1477, är nordens äldsta och har många olika sorgliga, dråpliga och spännande historier knutna till sig. Denna stadsvandring kan bokas en eller två timmar. Den besöker b.la Universitetshuset samt går förbi Gustavianum och Carolina Rediviva samt andra av universitetet anknutna platser. Guidningen sker av en auktoriserad Uppsalaguide.

Vi kan vid en 2h:s-tur (maila info@swedenhistorytours.se med din förfrågan om en längre variant) även gå förbi den anatomiska institutionen samt förbi de olika Studentnationernas byggnader. Stadsvandringen går även att förlänga tidsmässigt vid email-förfrågan genom att inkludera ex. ett besök vid Linnéträdgården.
___________________________________

 

Minst 3 vuxna krävs för att turen ska bli av.
Om turen får för få bokade gäster kontaktar vi dig för nytt datum.
Tillägg för privat tur är också möjlig om så önskas.

Har du ett slutet sällskap eller en företagsgrupp?
Vi kan anpassa turen så den passar just ert behov och anordna tillägg såsom restaurang eller transport.

Hör av dig till oss om du har några frågor eller vill boka grupp.
Telefon: 0766 457 075
Email: info@swedenhistorytours.se