Skip to primary navigation Skip to content Skip to footer

Stadsvandringar och guidningar i Uppsala stad

Boka en auktoriserad Uppsala-guide full av spännande och oväntade historier

Guidningar och vandringar i Uppsala stad

Välkommen att uppleva Uppsala, som du aldrig gjort förut!
Välkommen till Uppsala, en stad full av spännande, roliga, annorlunda och galna historiska stadsvandringar.
Här finns allt ifrån guidade turer med mörk historia om 1800-talsprostitution och statens rasbiologiska institut eller varför inte höra om sturemorden på Uppsala slott.
Hör på vår allmänna stadsvandring om lustiga konstapel Raab som personligen provsatt alla bänkar inför en konsert och förklarade att de nog kunde tåla en större publik-anstormning mm eller nörda ned kring unika och ovanliga runstenstexter eller upptäck Sveriges största gravhögar i Gamla Uppsala mm mm.

Du kan med oss boka spännande och annorlunda temavandringar om Medeltida skräck och mörk folktro, om Spritbaroner och rasbiologiskt institut eller Häxor och växtmagi liksom vanligare stadsvandringar med en twist om Uppsala universitet, Uppsalas största sevärdheter eller Glömda och gömda hus i Uppsala.

Dessa turer riktar sig till privatpersoner, familjer och grupper. Oavsett ditt intresse eller takt finns något för dig.

Alla guideturer leds av auktoriserade Uppsalaguider för att säkra din bästa upplevelse. Guideturerna går att köra på svenska eller engelska, och vid förfrågan även tyska, ryska eller andra språk.

Guideturerna leds av auktoriserade guider
För att säkra din kvalitetsupplevelse använder vi auktoriserade Uppsalaguider.
Att gå tillsammans med en kunnig och bra guide är något som verkligen ger ett mervärde till besöket, och låter dig uppleva staden på ett helt nytt sätt!! Välkommen både du som är van och du som är hör för första gången!
Vid frågor maila gärna info@swedenhistorytours.se eller ring 0766457075.

Uppsala Cathedral City Tours Medieval Gothic Architecture
a group of people walking on a grassy hill

Boka en stadsvandring i Uppsala!

Välkommen på en dagstur till sköna Uppsala. Bland Uppsalas gränder och gröna oaser tar vi en busstur med flera stop. B.la Linnés Sävja, Gamla uppsala med guidning på museet och Fika samt lunch i vackra Ulva kvarn. Du och sin grupp besöker även Uppsala stad, domkyrkn mm.