Guidad tur till Anundshög, Biskops-Arnö och Sigtuna från Stockholm 8h (best of historical sweden swedish)

A Comprehensive Tour for the Adventurer Looking for It All

Snabbinformation

Denna speciella Sveriges-historia-tur tar dig till några av de häftigaste platserna nära Stockholm.  Du kommer få en stor dos av medeltid, vikingatid och forntid.  Turen inkluderar områden från bronsåldern tills idag och går från Stockholm ut mot Enköpingstrakten. Fokusen blir vikingatiden och den turbulenta medeltiden.

Adult Ages 16+
kr1800
Youth Ages 10-15
kr1350
Child Ages 9 and Under
kr350

#*Upptäck Sveriges spännande historia!*
___________________________________
## Priser

– **Vuxen (16+ år):** *kr* 1.800
– **Ungdom (10-15 år):** *kr* 1350
– **Barn (9 år & under):** *kr* 350

*Minst två st krävs för att boka.*
___________________________________
## tidsmängd
8 Timmar
___________________________________
## Turbeskrivning

Denna speciella Sveriges-historia-tur tar dig till några av de häftigaste platserna nära Stockholm.
Du kommer få en stor dos av medeltid, vikingatid och forntid.
Turen inkluderar områden från bronsåldern tills idag och går från Stockholm ut mot Enköpingstrakten.
Fokusen blir vikingatiden och den turbulenta medeltiden.

1. Sigtuna.
Första stopen är Sveriges äldsta och kanske mest spännande stad, Sigtuna. Vandra längst det vikingatida och tidigmedeltida gatunätet och hör den vikingatida staden växa upp omkring dig. Hör om handelsresor, kungar, myntslagning. Se kyrkoruinernas majestät höja sig över dig och mycket mera.

2. Ingvar-runsten och vendeltida storhög
Ingvar-stenarna är berömda inom Svensk vikingatid och runologi då de omtalar ett stort fälttåg österut för att öppna de ryska handelsfloderna. Det misslyckades men finns bevarad som saga nedtecknad hos Sveakungens hov på 1200-talet av en isländsk besökare.
Vendeltida storhögen vi passerar är riktigt mäktig som talar om en rik centralplats som befann sig här några hundra år innan vikingatiden.
Vi passerar även Håtuna kungsgård, platsen för den blodiga Håtunaleken.

3.Biskops-Arnö.
Biskops-Arnö ligger vackert till på en liten ö omgiven av vacker natur. Detta var under medeltiden ett center för en star politisk kyrklig makt då detta var ärkebiskopens sommarhus. Flera spännande och dråpliga historier har utspelat sig här. Idag är största sevärdheten dess gotiska valv.

4. Medeltida kyrka ed kalkmålningar
Vi besöker någon av de medeltida kyrkorna som finns i området runt Förhoppningen är att vi ska kunna besöka en av Albertus Pictors kyrkor som han målade i området, tysken är en av Sveriges främsta medeltida konstnärer.

5. Anundshög
Vi besöker Anundshög, en av Sveriges häftigaste och mäktigaste tingsplatser som ligger nära Västerås. Här finns bautastenar, skeppssättningar och en tingshög. Hör om utgrävningen och undersökningar av platsen och dess fascinerande runsten.

6. Boglösa Hällristningsområde
På vägen tillbaka mot Stockholm tar vi oss en titt på Boglösa Hällristningsområde vilket är en av de största områdena med hällristningar nära Stockholm.